Drevodom NÁVES

Drevodom NÁVES

Úzky svahovitý pozemok s atraktívnym výhľadom predurčil formu malého drevodomu. Osadenie do prostredia si nevyžaduje žiadne dodatočné úpravy terénu. Je navrhnutý pre štvorčlennú rodinu s minimálnymi nárokmi na priestor a maximálnymi nárokmi na kvalitu bývania. Má kombinovanú konštrukciu, suterén je betónový, obytná časť je drevená s tehlovými priečkami. V každej obytnej miestnosti má aspoň jedna stena hlinenú omietku pre jej priaznivé vlastnosti a tiež nenapodobiteľnú prirodzenú farbu. Prírode sme sa snažili priblížiť aj zelenou strechou s vegetáciou lúčnych bylín. Uplatnené princípy pasívneho domu udržujú stabilnú mikroklímu v extrémnych teplách aj tuhých mrazoch za smiešne náklady.

Informácie:

  • Autor: Ing. Mgr. art. Marek Vereš
  • Úžitková plocha: 95 m²
  • Miesto: Konská pri Rajci
  • Projekt: 2013
  • Realizácia: 2014 - 2016
  • Foto: Martin Gura, Marek Vereš
O projekte