Rodinný dom HA

Rodinný dom HA

Dvaja budúci susedia sa rozhodli nechať si navrhnúť rodinný dom jedným architektom. Po príjemnej spolupráci s klientmi, na základe rôznych požiadaviek a rôznej svahovitosti terénu, vznikli dva odlišné domy. No už na prvý pohľad majú veľa spoločné: použité materiály, zelené strechy, kompozícia okien…

Rodinný dom HA je osadený vo svahu zvažujúcom sa na severovýchod. To umožnilo rozdelenie domu funkčne aj výškovo do troch úrovní. Po prekonaní polposchodia sa dostaneme do otvoreného spoločenského priestoru s vysokým stropom a ďalším schodiskovým ramenom do súkromnej časti. Zo zádveria cez schodisko až do kuchyne prechádza vstavaná skriňa, ktorej funkcie sa prelínajú a menia podľa potreby. Slúži ako kuchynská linka, špajza, sklad a šatník. Najvyššia úroveň skrine je využitá ako kapotáž pre rozvody vetrania s rekuperáciou.

Informácie:

  • Autor: Ing. Mgr. art. Marek Vereš
  • Úžitková plocha: 130 m2
  • Miesto: Kľače
  • Energetická trieda: A0
  • Projekt: 2020
  • Vizualizácia: Ing. Dominika Verešová
kontakt